به گزارش اقتصادنامه به نقل از پایگاه خبری مسپرس، با اقدام خلاقانه علی افشار و با بهرهگیری از یک تکنیک نوین در عیبیابی آسیای کارخانه تغلیظ، از وقوع توقف در تجهیزات تولید ۲۵ درصد کنسانتره این مجتمع جلوگیری شد.
علی افشار با مدرک تحصیلی کارشناس ارشد مکانیک و متخصص آنالیز، فعالیت خود در صنعت مس کشور را از سال ۱۳۸۸ در شرکت مس شهید باهنر کرمان آغاز و از سال ۱۳۹۲ نیز در مجتمع مس سرچشمه مشغول بهکار شده است. وی از سال ۱۳۹۸ در حوزه بازرسی فنی و پایش وضعیت تجهیزات صنعتی در این مجتمع فعالیت دارد.
کسب عنوان طرح صنعتی برتر استان کرمان
مهندس افشار با ارائه طرح «رصد و ریشهیابی علت ضربات ناشی از درگیری دندانههای ترمیمشده چرخدنده آسیای گلولهای شماره یک کارخانه تغلیظ مجتمع مس سرچشمه با استفاده از دادههای ارتعاشی و آلتراسوند» توانسته است به عنوان یکی از کارکنان شرکت ملی صنایع مس ایران، از میان بیش از صدها طرح ارائه شده به بخش مسابقه جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان کرمان، با رای هیئت علمی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان به عنوان طرح صنعتی برتر و کارگر نمونه این استان انتخاب شود.
جلوگیری از توقف خط تولید و افزایش پایداری عملکرد چرخدنده آسیای گلولهای
افشار درباره طرح ارائه شده به این جشنواره و مجموعه اقدامات صورت گرفته در این زمینه، اظهار کرد: دیماه ۱۴۰۱ در سه دندانه از چرخدنده آسیای گلولهای شماره یک کارخانه تغلیظ مجتمع مس سرچشمه ترک و شکستگی اتفاق افتاد. در این شرایط با توجه به در دسترس نبودن قطعه جایگزین در انبار مجتمع بهدلیل تحریمها، دنبال راهی برای ترمیم دندانهها بودیم که در نهایت اقدامات اصلاحی طبق استانداردهای جوشکاری صورت گرفت.
این کارشناس مجتمع مس سرچشمه افزود: پس از راهاندازی مجدد، ضربات غیرعادی در هنگام درگیری دندانهها وجود داشت و روند کار مختل شد. لذا برای شناسایی دقیق منشأ این ضربات، از تکنیک آلتراسوند بهعنوان مکمل آنالیز ارتعاشات استفاده شد و مشخص شد که شکل پروفیل دندانههای ترمیمشده بهدرستی بازسازی نشده است. در ادامه، با طراحی شابلون دقیق و عملیات سنگزنی۳۰ ساعته، پروفیل دندانهها اصلاح و مشکل بهطور کامل رفع شد.
وی با اشاره به نتایج این اقدامات، گفت: آسیای گلولهای شماره یک مجتمع مس سرچشمه با ظرفیت ۹۰۰ تن بر ساعت وظیفه ۲۵ درصد تولید در این مجتمع را بر عهده دارد که طبیعتا توقف یا خروج آن از روند تولید میتواند تا ۲۵ درصد، تولید را در مجتمع مس سرچشمه کاهش دهد و مشکلات عدیدهای را ایجاد کند. خوشبختانه اجرای این اقدام موجب کاهش محسوس ضربات، افزایش پایداری عملکرد دستگاه و جلوگیری از توقف خط تولید تا زمان تأمین چرخدنده جدید در بهمنماه ۱۴۰۳ شد. همچنین نتایج حاصل از این پروژه نیز در قالب کارگاه آموزشی در دانشگاه صنعتی شریف و مقالهای در سمینار پایش وضعیت یزد ارائه شده است.
افشار در پایان به اهمیت توجه هرچه بیشتر شرکت ملی صنایع مس ایران به موضوع تحقیق و توسعه اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه امروزه در دنیا عملیات پایش وضعیت و عیبیابی سیستمها با استفاده از هوش مصنوعی و تکنیکهای جدید در جهت افزایش تولید و کاهش توقف خطوط تولید انجام میشود، ما نیز باید بتوانیم از این تکنیکهای جدید در مسیر بهبود عملکردی شرکت بهره ببریم و در کنار آن مقوله آموزش کارکنان را هم بیش از گذشته مورد توجه قرار دهیم.
بر اساس این گزارش، مهندس علی افشار به واسطه کسب عنوان کارگر نمونه استان کرمان در بخش صنعت، مورد تقدیر محمدعلی طالبی استاندار کرمان و اصغر صالحی مدیر مجتمع مس سرچشمه قرار گرفته است.
گفتنی است، این جشنواره در راستای اجرای ماده ۱۹۵ قانون کار با رویکرد ترویج و تقویت فرهنگ کار و تلاش و با هدف نهادینهسازی فرهنگ خلاقیت و نوآوری و تجلیل از کارگران نخبه، گروههای کار و واحدهای اقتصادی نمونه، در سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی برگزار میشود.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست