پنجشنبه 18 ارديبهشت 1404 شمسی /5/8/2025 3:48:52 PM

وزیر نفت از اجرای ۳۰‌ طرح نفتی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار تا پایان سال خبر داد.
اجرای ۳۰ طرح نفتی ۱۰ میلیارد دلاری تا پایان سال؛ صادرات نفت ادامه دارد

به گزارش اقتصادنامه، محسن پاک‌نژاد وزیر نفت در آئین افتتاحیه نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: امروز در آستانه آغاز به کار نمایشگاه نفت به عنوان تخصصی‌ترین رویداد حوزه نفت می‌توانیم از این فرصت بین المللی استفاده کرده و قابلیت‌های خود را در عرصه‌های مختلف به نمایش بگذاریم.

وی با اشاره به حضور دو هزار شرکت داخلی و خارجی گفت: نمایشگاه امسال به شعار سرمایه‌گذاری در تولید با رهنمودهای مقام معظم رهبری شروع به کار می‌کند و ۳۷ حوزه اعم از بالادست، پایین دست، تجاری و… را پوشش می‌دهد.

پاک‌نژاد تاکید کرد: ما بر این باوریم که صنعت نفت باید متناسب با فناوری‌های روز دنیا باشد.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: وزارت نفت گام‌های جدی در راستای برنامه هفتم برداشته که از جمله آنها باید به حفظ و نگهداشت تولید، کیفی سازی، افزایش ظرفیت تولید نفت خام به میزان ۱۵۰ میلیون بشکه در روز طی ۹ ماه و افزایش تولید بنزین و گازوئیل به میزان ۷ و ۸ میلیون لیتر اشاره کرد. همچنین با وجود تمام تحریم‌ها، صادرات نفت در بالاترین سطح قرار دارد.

وی با اشاره به برنامه‌ ریزی برای اجرای ۳۰ طرح تا پایان سال جاری به ارزش ۱۰ میلیارد دلار خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح‌ها ظرفیت پالایشگاهی تا ۱۸۰ هزار بشکه و پتروشیمی ۷ میلیون تن در روز افزایش پیدا می‌کند و انتظار داریم ظرفیت پالایشی افزایش یابد.

وزیر نفت تاکید کرد: هدف ما از پیگیری در نهادهای ذی‌ ربط آن است که بخش خصوصی درگیر بروکراسی‌های اداری نباشد و امکان سرمایه گذاری برای این بخش تسهیل شود.

به گفته این مقام مسئول، برای جذب سرمایه و تأمین مالی برای توسعه میادین سالانه به ۲۰ میلیارد دلار نیاز داریم.

وی اضافه کرد: به‌طور طبیعی، جذب این مقدار سرمایه در گرو طراحی و بازآرایی ابزارها و ارائه راهکارهای نوین و استفاده از ظرفیت‌های جدید است.

وزیر نفت از مصوبه اخیر هیئت وزیران برای مشارکت صنایع انرژی‌بر و پتروشیمی‌ها در توسعه میدان‌های گازی به‌عنوان گامی مثبت یاد کرد و ادامه داد: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، مسیر سرمایه‌گذاری این بخش‌ها به‌منظور کاهش ناترازی گاز باید هموار شود و ان‌شاءالله در همین نمایشگاه نخستین قرارداد در این زمینه منعقد خواهد شد.

پاک‌نژاد با بیان اینکه محور نخست اقدام‌های در دستورکار وزارت نفت، تسهیل فرآیند انعقاد قراردادها است، تصریح کرد: این موضوع در سال‌های اخیر بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است. اینکه فرآیند انعقاد و تنفیذ قراردادها سه تا چهار سال زمان ببرد، به هیچ عنوان قابل توجیه نیست و یکی از موانع اصلی در جذب سرمایه هم همین موضوع بوده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه با تلاش‌های انجام‌شده و اخذ مصوبه شورای اقتصاد در راستای کاهش زمان در فرآیند انعقاد قراردادها، مدت زمان تنفیذ قراردادهای بالادستی نفت و گاز از حدود ۳ سال به کمتر از یک سال کاهش یافت.

وزیر نفت با اشاره به مفاد دیگر مصوبه اخیر شورای اقتصاد گفت: افزایش جذابیت قراردادهای بالادستی نفت و گازی با استفاده از افزایش نرخ بازده داخلی قراردادها، مشوق‌های مالیاتی و پرداخت پاداش اضافه تولید مازاد بر دستمزد استحقاقی در این مصوبه در نظر گرفته شده است.

پاک‌نژاد تصریح کرد: وزارت نفت با طراحی بسته‌ای از مشوق‌ها و شیوه‌نامه‌های جدید قراردادی، گامی عملی برای کاهش ریسک، افزایش شفافیت و تسریع در بازگشت سرمایه برداشته است، به‌ویژه ارائه مدل‌های اصلاح‌شده قراردادهای IPC و مشارکت عمومی خصوصی در کنار ابزارهای نوینی همچون صندوق تضمین نفت با ظرفیت صدور ضمانت‌نامه تا سقف ۶ میلیارد دلار، مسیر تازه‌ای را برای اعتمادسازی در میان سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ایجاد کرده است.

وی بر اهمیت حمایت از ساخت داخل و تولید بار اول به‌عنوان محور دوم اقدام‌های در دستور کار وزارت نفت تأکید کرد و گفت: تاکنون ۸۶ قرارداد با ۶۸ شرکت دانش‌بنیان به ارزش حدود ۲۰۰ میلیون دلار منعقد و این قراردادها منجر به صرفه‌جویی ارزی و خودکفایی در تولید تجهیزات پالایشگاهی شده است. در نمایشگاه امسال نیز شاهد حضور گسترده شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم و ان‌شاءالله قرارداد ۱۶ طرح تولید بار اول به ارزش حدود ۱۵۰ میلیون دلار با شرکت‌های دانش‌بنیان امضا می‌شود.

وزیر نفت مذاکرات برای استفاده بهینه از سایر ظرفیت‌های داخلی ازجمله منابع صندوق توسعه ملی و بانک‌ها و جذب منابع بین‌المللی را ازجمله اقدام‌های در دستور کار وزارت نفت دانست و افزود: امیدواریم امسال با استفاده از مجموعه این ظرفیت‌ها، بیش از ۱۰ میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میدان‌های نفتی و گازی منعقد کنیم.

پاک‌نژاد با اشاره به برگزاری رویداد تحول در سرمایه گذاری و توسعه بالادست نفت و گاز بیان کرد: در این رویداد که به‌تازگی برگزار شد برای نخستین بار بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری در بخش بالادست به‌صورت رسمی ارائه شد.

وی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری به‌صورت شفاف و جذاب را نشان‌دهنده عزم جدی وزارت نفت برای افزایش مشارکت بخش خصوصی و نقش ویژه صنعت راهبردی نفت و گاز برای توسعه و ثروت‌آفرینی در کشور دانست.

وزیر نفت به فرصت‌های همکاری بین‌المللی و تقویت روابط با کشورهای همسایه و سایر کشورها پرداخت و افزود: ما به دنبال ایجاد بازارهای جدید برای افزایش سهم ایران در تجارت جهانی انرژی هستیم.

پاک‌نژاد با اشاره به همکاری‌های ایران با روسیه بیان کرد: حضور فعال وزارت نفت در هجدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در اوایل اردیبهشت امسال، فرصتی طلایی برای مشارکت شرکت‌های دو کشور در پروژه‌های مشترک به‌وجود آورده است و در ادامه تلاش خواهیم کرد با ایجاد چارچوب حقوقی امن برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک و کاهش ریسک‌های سیاسی، با تصویب معاهده‌ای در مجالس دو کشور، این مسیر را برای همراهی بخش خصوصی هموار کنیم.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد سوآپ گاز ترکمنستان به ترکیه از طریق ایران اظهار کرد: این موضوع به تثبیت جایگاه ایران به‌عنوان هاب انرژی در منطقه کمک می‌کند. در واقع ما به دنبال ایجاد بازارهای جدید در منطقه و فراتر از آن هستیم تا سهم ایران را در تجارت جهانی انرژی افزایش دهیم.

وزیر نفت با تأکید بر استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت نفت گفت: ما به فناوری‌های نوظهور همچون هوش مصنوعی نگاه جدی داریم و معتقدیم استفاده از این فناوری‌ها باید در تمام مراحل و زنجیره ارزش نفت و گاز نقش‌آفرینی کند.

پاک‌نژاد در پایان از حمایت‌های رئیس‌جمهوری و مقام معظم رهبری در تحقق اهداف وزارت نفت قدردانی کرد و افزود: نفت موهبتی الهی است که باید به ابزاری برای اقتدار ملی و پیشرفت همه‌جانبه تبدیل شود و بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، فرصتی استثنایی برای تحقق این آرمان محسوب می‌شود.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین