رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: «در این ایام پلتفرم‌های فروش آنلاین فقط خرید طلا داشتند و اجازه فروش نداشتند، اما پرداخت وجه را با محدودیت انجام دادندف به‌طوری‌که به مردم فقط یک میلیون تومان در روز پرداخت می‌کردند و مدعی بودند که پولی برای پرداخت یکجای وجه نداریم.»
محدودیت پلتفرم‌های طلا برای پرداخت پول خرید؛ روزی فقط یک میلیون تومان!

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، با اشاره به رسیدگی به شکایات مردمی در معاملات ۱۲ روز جنگ با رژیم صهیونیستی اظهار داشت: همواره توصیه ما به مردم و متقاضیان طلا این است که در شرایط التهاب بازار از انجام معاملات خودداری کنند چراکه مردم در التهابات متضرر می‌شوند. 

به گزارش اقتصادنامه به نقل از ایلنا، وی ادامه داد: از سوی دیگر، تجربه نشان داده که وقتی نرخ طلا و سکه رو به کاهش بوده مردم از خرید استقبال نمی‌کنند و وقتی نرخ طلا بالا می‌رود به بازار هجوم می‌برند و این یک فرهنگ نادرستی است که باید اصلاح شود. 

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: در سه ماه اول سال به طور نسبی قیمت طلا در بازار ثبات داشت اما متاسفانه رکود بر بازار حاکم بود چراکه گمان مردم بر این بود که با ادامه مذاکرات ریزش نرخ طلا و سکه هم ادامه‌دار خواهد بود و در صورت توافق، نرخ طلا به نصف می‌رسد در حالیکه نرخ طلا کاهش نسبی خود را طی کرده و به ثبات رسیده بود. 

بذرافشان با اشاره به شکایات از عملکرد پلتفرم‌های طلا در ایام جنگ ۱۲ روزه اظهار داشت: در این ایام پلتفرم‌های فروش آنلاین فقط خرید طلا داشتند و اجازه فروش نداشتند اما پرداخت وجه را با محدودیت انجام دادند بطوریکه به مردم فقط یک میلیون تومان در روز پرداخت می‌کردند و مدعی بودند که پولی برای پرداخت یکجای وجه نداریم. 

وی با بیان اینکه پلتفرم‌های طلا زیرمجموعه نظارتی اتحادیه محسوب نمی‌شوند و امکان رصد و پیگیری این موضوعات وجود ندارد، افزود: در این مدت عده‌ای شکایاتی از پلتفرم‌ها به اتحادیه داشتند که پلتفرم‌ها بابت خرید طلا در ایام ۱۲ روزه جنگ، وجه را نپرداختند یا اینکه روزانه فقط یک میلیون تومان پرداختند و با محدودیت برای پرداخت مواجه بودند و این موضوع جای رسیدگی دارد. 

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: در این حوزه ضعف آشکاری که وجود دارد این است که طلا جزو موضوعات تخصصی است و پلتفرم‌های طلا زیر نظارت اتحادیه کسب و کارهای مجازی کار می‌کنند. در حال حاضر افراد برای فعالیت در این حوزه باید «ائی نماد» بگیرند و پس از آن از اتحادیه کسب و کارهای مجازی باید جواز فروش آنلاین را دریافت کنند و کنترل و نظارت هم بر عهده این اتحادیه است. 

بذرافشان افزود: این اتحادیه برای تمام صنوف کشور مجوز صادر می‌کند و عملکرد تخصصی در حوزه طلا ندارد درحالیکه موضوع معاملات طلا یک موضوع تخصصی محسوب می‌شود و باید به طور مداوم مورد رصد قرار بگیرد اما از آنجایی که این اتحادیه کسب و کارهای مجازی تخصص این اقدامات را ندارد همین امر باعث افزایش مشکلات در این زمینه شده است. 

وی با بیان ایتکه اساسا طلای آب شده جزو مواد اولیه طلا است و باید وارد چرخه تولید شود، ادامه داد: سال گذشته این میزان تبلیغات گسترده برای پلتفرم‌های طلا انجام شد، صنف طلا با مشکلاتی مواجه شد و تولید را کاهش داد. معتقدم پشت پرده قوانینی که به یکباره خلق می‌شوند دست‌ها و جریانی است که از این قوانین سود می‌برند و این اقدام هم بدون انجام مطالعات و کارشناسی به اجرا رسید اما پس از آنکه مشکلاتی ایجاد شد، از اعضای صنف و اتحادیه طلا برای حضور در جلسات دعوت شد که برای این اقدامات دیر شده بود.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0