سه شنبه 27 آبان 1404 شمسی /11/18/2025 2:27:56 AM
عضو کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران:

عضو کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با استناد به نامه‌ای رسمی خطاب به رئیس‌جمهور درباره مشکلات چندنرخی بودن قیمت آرد تأکید کرد که فاصله قابل توجه میان نرخ آرد یارانه‌ای و آزاد، فضای گسترده‌ای برای سوءاستفاده ایجاد کرده و بخش قابل توجهی از آرد یارانه‌ای به سمت تولیدات غیر اصلی هدایت می‌شود؛ در نتیجه یارانه واقعی به دست مصرف‌کننده نهایی نمی‌رسد.
چندنرخی بودن قیمت آرد زمینه را برای سوءاستفاده ایجاد کرده است

به گزارش اقتصادنامه، محسن لزومیان روز دوشنبه با اشاره به اهمیت نان به عنوان کالای اساسی در سبد غذایی مردم و نقش آن در اقتصاد کشور گفت: توسعه پایدار صنعت نان محدود به افزایش تولید نیست، ارتقای کیفیت، نوآوری و بهره‌وری به همراه تولید محصولات شناسنامه‌دار از ارکان اصلی این صنعت محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه کارخانه‌های نان صنعتی و شناسنامه‌دار می‌تواند در بازارهای بین‌المللی رقابت کند که نیازمند رعایت استانداردهای تولید و بسته‌بندی است، اظهار داشت: صادرات این محصول فقط تجارت کالا نیست، ارتقای کیفیت محصول داخلی و حضور در بازارهای خارجی نیز اهمیت دارد. بدون ارتقای استانداردها و فناوری تولید، رقابت در بازارهای جهانی دشوار خواهد بود.

لزومیان با اشاره به تصمیم‌های اخیر در حوزه صادرات نان صنعتی گفت: در حال حاضر صادرات این محصول محدود شده، اما اگر قیمت آرد یکسان سازی شود، شرایط رقابت برای تولیدکنندگان شناسنامه‌دار فراهم خواهد شد و امکان صادرات گسترده نان صنعتی ایجاد می‌شود.

رقابت نابرابر تولیدکنندگان زیرپله‌ای با کارخانجات نان

عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران با انتقاد از نان‌های زیرپله‌ای بدون شناسنامه گفت: این محصولات در مکان‌های غیر استاندارد تولید و بسته‌بندی می‌شوند و سلامت مصرف‌کننده را تهدید می‌کنند. تولیدکنندگان کارخانه های نان صنعتی و شناسنامه‌دار که هزینه استانداردسازی و کیفیت را متحمل می‌شوند با رقابت نابرابر مواجه‌اند و این موضوع بقای صنعت نان صنعتی را تهدید می‌کند.

لزومیان به اهمیت فناوری و نوآوری در تولید اشاره کرد و گفت: استفاده از تکنولوژی‌های مدرن در فرآیند تولید، کنترل کیفیت، بسته‌بندی و بازاریابی به افزایش توان رقابتی محصولات شناسنامه‌دار کمک می‌کند؛ بدون توجه مستمر به استانداردها و ارتقای کیفیت، ورود به بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی دشوار خواهد بود.

رئیس اتحادیه سراسری تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران همچنین بر ضرورت آموزش و توانمندسازی تولیدکنندگان و کارگران صنعت نان تاکید کرد و گفت: بهبود مهارت‌ها و رعایت اصول کیفیت و بهداشت نه تنها رضایت مصرف‌کننده را افزایش می‌دهد، بلکه موجب کاهش ضایعات و ارتقای سودآوری تولیدکنندگان قانونی خواهد شد.

«نان نو» می تواند یارانه نان را رصد و مدیریت کند

رئیس اتحادیه درباره اقدامات اتحادیه برای حمایت از کارخانه های نان صنعتی و شناسنامه‌دار و توسعه صادرات توضیح داد: تدوین استانداردهای تولید، تسهیل دسترسی به بازارهای خارجی، ارائه مشاوره‌های تخصصی و ایجاد شبکه‌های توزیع منسجم از اولویت‌های اتحادیه است. هدف ما توسعه پایدار صنعت و افزایش سهم نان شناسنامه‌دار ایرانی در بازارهای بین‌المللی است.

وی افزود: طرح «نان نو» به عنوان یک سامانه شفافیت‌ساز و ابزار کنترل قیمت‌ها در نانوایی‌ها اجرا شده است. در این طرح، کارتخوان‌های ویژه‌ای در واحدهای نانوایی نصب شده و قیمت انواع نان به‌صورت دقیق ثبت و پایش می‌شود. این سیستم امکان رصد تعداد نان خریداری‌شده توسط هر مشتری و قیمت فروش واقعی را فراهم می‌کند و مانع فروش خارج از تعرفه و هرگونه سوءاستفاده احتمالی می‌شود.

لزومیان پیشنهاد کرد: کل مبلغ یارانه نان به صورت مستقیم به حساب سرپرست خانوارها واریز شود به‌گونه‌ای که برداشت آن صرفاً برای خرید نان در مراکز رسمی تهیه و فروش ممکن باشد و برای پایان دادن به رانت و سوءاستفاده، لازم است تمام آرد کشور با یک نرخ آزاد یکنواخت در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد تا شفافیت کامل در زنجیره تولید و عرضه نان برقرار شود.

عضو کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران تاکید کرد: آینده صنعت نان کشور روشن است به شرط آنکه بخش خصوصی، دولت و نهادهای سیاست‌گذار در کنار هم قرار گیرند و مسیر توسعه پایدار با برنامه‌ریزی و همکاری هموار شود. ضمن اینکه آزادسازی قیمت آرد و پرداخت یارانه هدفمند به مصرف‌کننده نهایی می‌تواند جایگاه کارخانه های نان صنعتی و شناسنامه‌دار ایران را در سطح بین‌المللی تثبیت کند و از رقابت نابرابر با نان‌های غیر استاندارد جلوگیری کند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین