به گزارش اقتصادنامه، عادل پیرمحمدی، مدیرعامل ایرانخودرو، با اشاره به ورود این خودروساز به عصری تازه، از رشد، اصلاح ساختار و بهبود عملکرد و همچنین از تحولات اساسی در مسیر سودآوری و بازسازی خبر داد.
افزایش سرمایه و خروج از ماده ۱۴۱
وی گفت: افزایش ۷۵۰ درصدی سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها، ایرانخودرو را از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج کرد؛ اقدامی بنیادین که مسیر را برای رشد پایدار، جذب سرمایه و توسعه متوازن هموار کرد.
رشد سهم تولید در صنعت و بازار
وی اعلام کرد: در ۴۰ روز پایانی سال ۱۴۰۳، تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد رشد داشته و در برخی روزها به رکورد ۳۵۵۰ دستگاه در روز رسیده است. تولید ۵۳ هزار دستگاه خودرو در اسفندماه، رکورد هفت سال اخیر از زمان برجام تاکنون را شکست. در سهماهه نخست ۱۴۰۴ نیز، ایرانخودرو موفق به کسب بیش از ۵۰ درصد سهم تولید خودروی سواری کشور شد.
افزایش سهم از زنجیره تولید
مدیرعامل ایرانخودرو ادامه داد: با اجرای پروژههای توسعهای در حوزه محصول، سهم ایرانخودرو از زنجیره تولید خودرو در کشور از ۴۱ به ۵۱ درصد افزایش یافته که نشان از بازگشت این شرکت به جایگاه برتر در صنعت خودروی ایران دارد.
وی با بیان اینکه با هدف بهینهسازی ترکیب محصولات، تولید خودروهای قدیمی و زیانده متوقف شده و تولید خودروهای بهروز افزایش یافته، افزود: پروژههای معوق توسعه محصول احیا و تولید نخستین محصول جدید در نیمه دوم سال جاری آغاز خواهد شد.
شاخصهای کیفی و کاهش تعهدات معوق
به گفته پیرمحمدی، در ارزیابیهای وزارت صمت و سازمان بازرسی کیفیت، ایرانخودرو بهبود ۱۷ تا ۲۱ نمرهای در شاخصهای کلان کیفیت را تجربه کرده و در بسیاری از پارامترها بالاتر از متوسط صنعت قرار گرفته است. تعهدات معوق از ۴۶هزار و ۹۷۸ دستگاه در فروردین ۱۴۰۳ به سه هزار و ۴۳۰ دستگاه در پایان خرداد رسید که نشان از کاهش بیش از ۹۰ درصدی دارد.
حرکت به سوی خودروهای هیبریدی و کممصرف
پیرمحمدی از تمرکز ایرانخودرو بر توسعه فنآوریهای پاک خبر داد و گفت: تولید خودروهای هیبریدی بهعنوان راهحلی برای بحران سوخت و الزامات محیطزیستی در دستور کار قرار گرفته و برای نخستینبار، خودروی هیبریدی داخلی تولید خواهد شد.
چابکسازی ساختار و انحلال شرکتهای زیانده
به گفته وی، ۲۸ شرکت زیانده و غیراستراتژیک منحل شدند و تعداد شرکتهای گروه از ۱۲۲ به ۹۴ کاهش یافت. در ۱۳ شرکت نیز اعضای هیاتمدیره از پنج به سه نفر کاهش یافتهاند. پروژههای پرهزینه متوقف شده و منابع به طرحهای راهبردی تخصیص یافته است.
اصلاح قیمتها برای پایداری مالی
مدیرعامل ایرانخودرو در ادامه با اشاره به ضرورت اصلاح و واقعیسازی نرخ فروش محصولات گفت: در خرداد و تیر ۱۴۰۴، قیمت محصولات داخلی و مونتاژی با توجه به افزایش نرخ ارز، رشد هزینههای تولید و افزایش حقوق و دستمزد اصلاح شد. این اقدام برای جلوگیری از زیان و حرکت به سمت سوددهی سبد تولید ضروری بود.
وی با اشاره یه افزایش ارزش نماد و اعتماد سهامداران عنوان کرد: ارزش نماد ایرانخودرو طی یک سال گذشته ۷۶ درصد رشد کرده که ۴۳ درصد آن پس از فرایند خصوصیسازی مدیریت رقم خورده است؛ این رشد نشانهای از افزایش اعتماد سهامداران به آینده شرکت است. میزان رشد نماد خودرو در این مدت چندین برابر رشد شاحص کل بورس بوده است.
تمرکز بر خدمات پسازفروش و رضایت مشتری
پیرمحمدی با تاکید بر ارایه خدمات ممتاز به مشتریان تصریح کرد: افزایش رضایت عمومی در حوزه خدمات پسازفروش در دستور کار سال جاری قرار گرفته است. برنامههای عملیاتی برای ارتقای این بخش بهطور جدی دنبال میشود.
فعالیتهای اجتماعی و مسوولیتپذیری شرکتی
وی افزود: ایرانخودرو در راستای مسوولیت اجتماعی، اقداماتی نظیر ساخت آشپزخانه صنعتی برای کارکنان، تعمیر خودروهای آسیبدیده در حادثه اسکله بندرعباس و تعویض خودروهای آسیبدیده ناشی از جنگ به قیمت در کارخانه را انجام داده است.
ایرانخودرو امروز، متفاوت از دیروز
پیرمحمدی ادامه داد: روزگاری نماد «خودرو» مترادف زیان و رکود بود، اما امروز با رشد تولید، اصلاح ساختار، افزایش اعتماد بازار و رشد ارزش سهام نسبت به شاخص کل، ایرانخودرو پیشتاز صنعت خودروسازی کشور است. این شرکت با مشارکت بخش خصوصی، در مسیر بازسازی هوشمندانه گام برداشته و فصلی نو در توسعه را آغاز کرده است.
پیرمحمدی گفت: گروه صنعتی ایران خودرو با ۶۶ هزار نفر و شرکت ایران خودرو با ۲۳ هزار نفر نیروی انسانی، ۵۱۰ شرکت قطعهساز در زنجیره تامین و اشتغالزایی غیرمستقیم برای بیش از ۷۰۰ هزار نفر، از بزرگترین مجموعههای صنعتی کشور است. تعداد نمایندگیها به ۶۶۴ مورد، فروشگاههای قطعه به ۱۲۷۴ فروشگاه و ظرفیت پذیرش خدمات پس از فروش به روزانه ۲۰ هزار خودرو رسیده است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست