يکشنبه 29 تير 1404 شمسی /7/20/2025 3:10:55 PM

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اهمیت راه‌آهن در شاخص‌های توسعه گفت: اگر دولت‌ها خواهان برداشتن گام‌های بلند در مسیر پیشرفت هستند، باید توسعه ریلی را در اولویت قرار دهند.
صادق: توسعه ریلی باید اولویت دولت‌ها باشد

به گزارش اقتصادنامه به نقل از مهر، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، امروز (یکشنبه، ۲۹ تیر) در آئین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و فعالان حوزه ریلی در ناوگان ریلی مسافری، با تأکید بر اهمیت توسعه صنعت ریلی در شاخص‌های پیشرفت کشورها، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه‌یافتگی در جوامع بشری، میزان توسعه در حوزه ریلی است و کشورهای پیشرفته نیز، توسعه را با میزان گسترش ریل و حمل‌ونقل ریلی می‌سنجند.

وی افزود: صنعت ریلی نه تنها در کاهش مصرف سوخت نقش بسزایی دارد، بلکه ایمنی و توسعه‌یافتگی را نیز به همراه دارد. همان‌گونه که پیش‌تر نیز مطرح شده، ریل‌هایی که به سوی کشورهای دیگر امتداد یافته‌اند، زمینه‌ساز شکل‌گیری ترانزیت پایدار و تردد ایمن و مستمر شده‌اند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مزیت‌های متعدد راه‌آهن، افزود: با توجه به جایگاه شناخته‌شده حمل‌ونقل ریلی، بدیهی است که دولت‌ها در مسیر برداشتن گام‌های بلند توسعه، باید به سمت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های ریلی و تهیه تجهیزات با کیفیت برای پشتیبانی از ناوگان حرکت کنند.

وی ادامه داد: نقش راه‌آهن در جابجایی مسافر و کالا و همچنین در ترانزیت منطقه‌ای، همواره یکی از محورهای اصلی مذاکرات ما با کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان، روسیه، افغانستان و پاکستان بوده است. در تمامی کمیسیون‌های مشترک، تلاش داریم زنجیره ریلی را به‌طور مستمر توسعه دهیم تا سرمایه‌گذاری‌های پایدار در حوزه جابجایی مسافر و گردشگری رقم بخورد.

صادق تأکید کرد: اگرچه گلوگاه‌هایی در داخل کشور وجود دارد و مشکلاتی در زمینه حمل کالا مشهود است، اما ظرفیت‌های فعلی ما امکان افزایش چشمگیر حمل‌ونقل ریلی را فراهم می‌سازد. اقدامات انجام‌شده در ماه‌های اخیر نیز نتایج مثبتی داشته و حاکی از روند رو به رشد توسعه زیرساخت‌های این حوزه است.

وی خاطرنشان کرد: همان‌گونه که اعتمادسازی برای سرمایه‌گذاران داخلی آثار مثبتی دارد، در دیدارها و جلسات کمیسیون‌های مشترک نیز اعتمادسازی برای کشورهای همسایه از اهمیت بسزایی برخوردار است. این اعتماد می‌تواند موجب توسعه حمل‌ونقل بار و مسافر، به‌ویژه در حوزه گردشگری، شود و در رشد اقتصادی هم کشور ما و هم کشورهای پیرامون نقش مؤثری ایفا کند.

وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به جایگاه ویژه ایران در میان کشورهای منطقه، تصریح کرد: ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، امنیت بالا و مزایای اقتصادی، گزینه‌ای مناسب برای ترانزیت محسوب می‌شود. گفتگوهای جاری با کشورها در این زمینه نیز به نتایج مطلوبی رسیده که آثار آن در توسعه حمل‌ونقل ریلی مسافری به زودی قابل مشاهده خواهد بود.

وی در پایان با اشاره به کمبودها در بخش مسافری گفت: حوزه حمل‌ونقل ریلی مسافری با کمبودها و کاستی‌های زیادی مواجه است. به عنوان نمونه، در بخش تعداد لوکوموتیوها بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، فاصله زیادی تا رسیدن به ظرفیت مطلوب یعنی ۵۰۰ لوکوموتیو مسافری به چرخه صنعت حمل‌ونقل وجود دارد.

تکمیل می‌شود...



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین