به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، محمد اخباری مدیر اداره بررسیهای اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به سیاست تثبیت گفت: بانک مرکزی طی سالهای قبل برنامههایی را پیش بینی کرده تا بتواند محدودیتهای مقداری را در سیاستهای مبتنی بر نرخ کنترل کند. طی سالهای اخیر بانک مرکزی به طور همزمان اقدام به اجرای عملیات بازار باز و کنترل مقداری ترازنامه کرد که در راستای سیاست تثبیت است.
وی افزود: با توجه به اینکه اقتصاد کشور نیازمند سرمایه گذاری در زیرساختها است بانک مرکزی در تلاش است تا با کمک دستگاهها منابع نقدینگی را به سمت سرمایهگذاری در حوزه زیرساختها هدایت کند.
مدیر اداره بررسیهای اقتصادی بانک مرکزی در ادامه گفت: هدف از ایجاد بازار ارز تجاری یکسان سازی نرخ ارز نبود بلکه کنترل شکاف نرخ ارز و ایجاد تعادل در بازار بود تا ارز مورد نیاز بخش واردات و صادرات تامین شود.
او در پاسخ به خبرنگار تسنیم مبنی براینکه میزان دقیق افزایش تورم بعد از حذف نیمایی چقدر بود؟ گفت: اثر حذف ارز نیمایی بر تورم باید اینطور گفت که اگر وزن مولفههای تورمزا ۱۰ باشد، حذف ارز نیمایی به میزان یک واحد در تورم اثر گذار بود و طبق آخرین آمار تورم ماهانه در فروردین ماه سال جاری ۳.۸ درصد بود.
اخباری همچنین گفت: یکی از عوامل اثرگذار بر سرمایهگذاری در اقتصاد کشور نرخ تامین مالی است که این نرخ نیز مرتبط با نرخ تورم است. اگر تورم را بتوان کنترل کرد و انتظارات تورمی را کاهش داد، میتوان نرخ بهره را کاهش داده و به تامین مالی تولید کمک کرد، اما اتکا صرف به حوزه نقدینگی و اعتبارات میتواند صرفا منجر به افزایش تقاضایی شود که اثر آنچنانی در رشد اقتصادی نداشته باشد.
او تاکید کرد: بانک مرکزی در اجرای سیاست خود کاهش نرخ سود برای کمک به سرمایهگذاری برای تولید را در نظر ندارد بلکه بستههای مختلفی را برای تامین مالی تولید و کمک به سرمایهگذاری تولید در نظر گرفته است.
وی درباره اینکه در زمان راه اندازی بازار ارز تجاری، بانک مرکزی اعلام کرده بود که فعالیت بازار ارز تجاری با هدف یکسان سازی نرخ ارز اغاز میشود گفت: هیچ زمانی هدف اصلی بانک مرکزی یکسان سازی نرخ ارز نبود و بازار ارز تجاری با هدف تامین ارز تجاری کشور راه اندازی شده تا به نیازهای ارزی بازرگانها، صنایع، واردکنندگان و صادرکنندگان پاسخ دهد.
مطالب مرتبط