درآمد آبان ‏‏‌ماه صنایع بدون تغییر نسبت به ماه مهر، ۳۰۰ همت باقی ماند

گزارش‌های آبان صنایع بورسی راهی کدال شد. رشد میانگین۳۲درصدی دلار نیما از آبان سال گذشته تاکنون به تقویت فروش شرکت‌ها منجر شده است. محدودیت‌های انرژی نیز، موجب کاهش مقداری فروش شده است.
ناجی ارزی صنایع بورسی

مجموع درآمد صنایع، در هشتمین ماه سال‌ حدود ۳۰۰همت گزارش شد. این میزان نسبت به مهرماه، بدون تغییر مانده است. همچنین درآمد یادشده نسبت به آبان سال قبل ۲۴درصد بهبود یافته است. با این تفاسیر، صنایع بورسی احتمالا حاشیه سود بهتری را طی سومین فصل سال نشان خواهند داد.
علی قاسمی - عباس بیات: صنایع بورسی گزارش‌‌‌های آبان‌‌‌ خود را راهی سامانه کدال کردند. با وجود آنکه هنوز زمستان از راه نرسیده، سرمای آن بر صنایع بورسی نفوذ کرده است. افزایش محدودیت‌های مصرفی گاز در کنار قطعی‌‌‌های مکرر برق در برخی صنایع سبب شد تا روند کاهشی تولید که از تابستان آغاز شده بود، تداوم داشته باشد. از سوی دیگر رشد دلار نیما موجب بهبود نرخ فروش صنایع شد. بررسی‌‌‌ها حکایت از آن دارد که شرکت‌های تولیدکننده بورسی که شامل ۳۸۲نماد هستند، در هشتمین ماه سال، موفق شدند سطح بالای فروش خود را حفظ کرده و با وجود محدودیت‌ها درآمد بیش از ۳۰۰هزار میلیارد تومانی را ثبت کنند. با این حال این میزان نسبت به مهرماه تغییر به‌خصوصی نداشته است. همچنین درآمد آبان‌‌‌ماه نسبت به آبان سال قبل، رشد ۲۴درصدی را تجربه کرده است. این درحالی است که دلار نیما با رشد ۳۲درصدی طی مدت مذکور از رشد درآمدی صنایع پیشی گرفته است. درآمد ۸ماهه نمادهای مورد بررسی نیز از ۲هزار و ۲۰۰همت عبور کرده است. این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۲۱درصدی را نشان می‌دهد. افزایش درآمد هشت‌ماهه همچنان از رشد دلار نیما سبقت گرفته است.

صنایعی نظیر فولاد، خرده‌‌‌فروشی‌‌‌ها، اوره، سیمان، شکر، کاشی و سرامیک به‌خوبی درخشیدند. به نظر می‌رسد پاییز صنایع بورسی به لحاظ سودآوری در سطح بالاتری نسبت به تابستان باشد. بازار سهام نیز به لحاظ قیمتی این موضوع را دنبال می‌کند. سبزپوشی بورس از ابتدای آبان حکایت از آن دارد که سهامداران به گزارش‌‌‌های سومین فصل سال‌جاری توجه ویژه‌‌‌ای دارند.

سیمانی‌‌‌های رکوردشکن
صنعت سیمان در آبان‌‌‌ماه، ۶هزار و ۲۰۰میلیارد تومان فروش را به لحاظ عملیاتی ثبت کرده‌‌‌ است که نسبت به آبان سال قبل، افزایش ۳۹درصدی را نشان می‌دهد. درآمد هشت‌ماهه این صنعت نیز با عبور از ۳۸هزار میلیاردتومان، رشد ۲۴درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. P/E صنعت هنوز یک واحد با میانه تاریخی خود فاصله دارد. از این رو، با توجه به بازدهی ۱۰درصدی این صنعت طی هشت‌ماه ابتدایی سال و روند پایدار درآمد فضا برای رشد قیمتی پایدار فراهم است. ضمن آنکه سیمانی‌‌‌ها در آبان‌‌‌ماه رکورد بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای از سطح درآمد را برای فعالان این صنعت به نمایش گذاشتند. در میان سیمانی‌‌‌ها گزینه‌‌‌های متعدد و جذابی وجود دارد، اما «سکرما»، «ساراب»، «سفانو»، «ساروج» و «ستران» بهترین‌‌‌های صنعت هستند. این صنعت به‌واسطه افزایش نرخ خوبی نیز که در بورس‌کالا ثبت کرده است، جذابیت دارد. برخی از سیمانی‌‌‌ها نظیر «سدشت» طی یک‌ماه اخیر با افزایش ۱۹درصدی در نرخ فروش محصولات اصلی خود مواجه شده‌‌‌اند.

ضربه مهلک به سنگ‌آهنی‌‌‌ها
به‌‌‌رغم آنکه رشد دلار نیما و افزایش قیمت‌ها در بورس‌کالا می‌‌‌توانست به نفع صنعت سنگ‌آهن باشد، اما افت شدید تولید و فروش به دلیل محدودیت‌های گاز و برق در شروع فصل پاییز، زمستان سختی را برای این صنعت رقم زد. از سویی دیگر رقابت بالایی در نرخ گندله در بورس‌کالا مشاهده نشد و این صنعت، هم به لحاظ نرخ فروش و هم کاهش تولید تحت فشار قرار گرفت. کانی‌‌‌های فلزی به طور کلی در آبان‌‌‌ماه با افت ۱۶درصدی درآمد نسبت به مهر ۱۶هزار میلیارد تومان فروش داشت. این درحالی است که این صنعت نسبت به آبان سال گذشته نیز تنها ۱۶درصد افزایش درآمد را تجربه کرده و در مقیاس هشت‌ماهه از رشد دلار نیما عقب مانده است. با این حال، «کچاد» گزینه نامناسبی برای سبدهای سرمایه‌گذاران نیست.

شکست رکورد پنج‌ماهه در فولادی‌‌‌ها
صنعت فولاد برخلاف سنگ‌آهن، افزایش نرخ خوبی را در بورس‌کالا تجربه کرد؛ به طوری که آهن اسفنجی با شروع فصل سرد سال و کمبود عرضه و همچنین افزایش قابل‌توجه نرخ دلار موثر، با رقابت قیمتی خوبی همراه بود. ضمن آنکه این وضعیت در شمش فولاد نیز مشهود است. ورق‌‌‌های گالوانیزه فجر و حلقه‌‌‌های نهایی زنجیره ارزش نیز رشد قیمتی محسوسی را تجربه کرده بودند. با این حال، کمبود همزمان برق و گاز، تولیدکنندگان آهن اسفنجی و شمش فولاد را به لحاظ میزان تولید و فروش با افت همراه کرد. در مجموع فولادی‌‌‌ها با برآیند طناب‌‌‌کشی میان افزایش نرخ و کاهش تولید موفق شدند درآمد ۵۸هزار میلیارد تومانی ثبت کنند که بالاترین میزان طی پنج‌ماه اخیر است. آخرین‌‌‌بار صنعت فولاد در خردادماه درآمد بالاتری را ثبت کرده است. قله درآمدی این صنعت در اردیبهشت امسال بیش از ۶۱هزار میلیارد تومان بوده است. افزایش درآمد هشت‌ماهه این صنعت همچنان از رشد دلار نیما عقب است و با فرض آنکه در ادامه سال کسری‌‌‌های درآمدی میانه سال جبران نشود، شرایط خوبی در پیشگاه صنعت فولاد نیست. «فجر»، «ارفع» و «فخاس» بهترین‌‌‌های صنعت فولاد هستند. در این میان «فپنتا» و «فجهان» نیز می‌‌‌توانند نوسان مناسبی داشته باشند. P/E این صنعت در محدوده میانه تاریخی خود قرار دارد و برای خرید احتیاط سرمایه‌گذاران را می‌‌‌طلبد.

کاهش درخشش فلزات گرانبها
درآمد صنعت فلزات گرانبها، با افت ۶درصدی نسبت به مهرماه در محدوده ۲۲همت قرار گرفت. این صنعت همچنان سطح درآمدی بالایی را نسبت به سنوات قبل ثبت می‌کند؛ به طوری که درآمد آبان نسبت به آبان سال گذشته فلزات گرانبها، ۸۱درصد بهبود نشان می‌دهد. همچنین رشد درآمد هشت‌ماهه همچنان از رشد دلار نیما سبقت گرفته است. رشد قیمت‌های جهانی در کنار افزایش نرخ دلار، فضای اهرمی را برای رشد درآمد این صنعت ایجاد کرده است. با این حال کاهش قیمت جهانی مس طی یک‌ماه اخیر، نزول قیمت سایر فلزات گرانبها را فراهم آورده است. از این‌رو احتمالا با نزدیک‌‌‌شدن به سرمای زمستان و همزمان با کاهش تولید، این صنعت به خواب زمستانی فرو خواهد رفت. در میان زیرمجموعه‌‌‌های فلزاتی‌‌‌ها، تولیدکنندگان مس با کاهش قیمت فروش همراه بودند. با این حال، نمادهای فعال در این گروه، «فملی» و «فباهنر» هر دو به‌خوبی می‌‌‌درخشند. در میان تولیدکنندگان سرب و روی، «فرآور» و «فاسمین» دو گزینه بنیادی هستند که با سرعت بسیار خوبی در حال جبران کاستی‌‌‌های درآمدی خود در سال‌جاری هستند. «فروی» با P/Eآینده‌‌‌نگر ۱۵واحدی با رشد درآمدی بالا گوی سبقت را از دلار نیما ربوده و گزینه نوسانی خوبی در این گروه است. از میان تولیدکنندگان آلومینیوم «فایرا» به عنوان نماد بنیادی بازار به‌خوبی می‌‌‌درخشد. «فنوال» نیز گزینه سفته‌‌‌بازی آلومینیومی‌‌‌هاست.

فصل اوره‌ای‌ها گذشت؟
صنعت اوره که در تابستان و اوایل پاییز به‌خوبی می‌‌‌تازید، اکنون به دوران استراحت رسیده است. به عقیده تحلیلگران، فصل پررونقی پیش روی اوره‌‌‌ای‌‌‌ها نیست و احتمالا با وجود افزایش نرخ گاز جهانی تقاضای جدیدی وارد بازار اوره نمی‌شود. ضمن آنکه افت فشار گاز در این صنایع نیز موجب کاهش تولید شده است. در آبان فقط «شپدیس» رشد مقداری فروش را تجربه کرده است. این صنعت طی آبان با درآمد ۸هزار میلیاردتومانی نسبت به آبان سال قبل شد ۱۲درصدی داشته؛ این درحالی است که رشد هشت‌ماهه درآمد این صنعت مطابق با افزایش نرخ دلار بوده است. به لحاظ نرخ فروش نیز قیمت‌ها متناسب با رشد دلار تعدیل شده است. دو گزینه «شیراز» و «شپدیس» دو گزینه مناسب برای صنعت اوره هستند.

شعله داغ پتروشیمی‌‌‌ها
با وجود آنکه عمده صنایع بورسی در آبان‌ماه با افت محسوس درآمد همراه شده‌‌‌اند، صنعت پتروشیمی نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. این صنعت در هشتمین ماه سال با ثبت درآمد بیش از ۵۶هزار میلیارد تومان موفق شد رشد ۴۰درصدی را نسبت به آبان سال قبل ثبت کند. این درحالی است که فروش ریالی این صنعت نسبت به مهرماه نیز تنها ۴درصد کاهش یافته است. رشد درآمدی پتروشیمی‌‌‌ها در هشت‌ماهه، ۱۴درصد از رشد نرخ دلار نیما جلوتر است. در گروه دوده‌‌‌ای‌‌‌ها «شصدف» و «شکربن» بهترین‌‌‌ها خواهند بود. «شکام» نیز با نسبت P/E خوب رشد درآمدی قابل قبولی را طی چندماه اخیر ثبت کرده است. «جم‌پیلن»، «شگویا» و «شبصیر» نیز سه گزینه بنیادی و امن در این صنعت هستند. همچنین متانولی‌‌‌ها با محرک رشد قیمت‌های جهانی و افزایش نرخ دلار گزارش‌‌‌های خوبی ارائه خواهند داد. در این میان «شخارک» عملکرد مناسبی داشته و با قیمت پایین‌‌‌تری نسبت به دو نماد دیگر مورد معامله قرار می‌گیرد.

انتظار بهبود عملکرد خودرویی‌‌‌ها
سهام شش خودروساز بورسی از ابتدای سال‌جاری تا پایان آبان‌ماه به‌طور میانگین ۱۶درصد کاهش قیمت را تجربه کرد. با این حال در آذرماه اخباری همچون افزایش ۳۰درصدی نرخ فروش محصولات ایران‌خودرو و سایپا، تجدید ارزیابی ایران‌خودرو و جدی شدن عرضه خودرو در بورس‌کالا موجب احیای این صنعت شد. به گفته مدیران دو خودروساز بزرگ ایران، افزایش نرخ ۳۰درصدی موجب می‌شود تا تیراژ تولید این دو شرکت افزایش یابد. از طرفی به‌دنبال این افزایش نرخ انتظار می‌رود در گزارش‌های فصلی ایران‌خودرو و سایپا از زیان خارج و سود شناسایی کرده باشند. بر مبنای گزارش فعالیت هشتمین ماه از سال‌جاری، خودروسازان بورسی در مجموع ۳۸هزار و ۵۳۵میلیارد تومان درآمد شناسایی کرده‌‌‌اند که در مقایسه با آبان ۱۴۰۲، یک‌درصد کاهش یافته است. مقایسه فروش آبان‌ماه این صنعت با میانگین درآمد ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که در آبان‌ماه افزایش ۴درصدی در درآمد خودرویی‌‌‌ها رقم خورده است. فروش خودرویی‌‌‌های بورسی از ابتدای سال‌جاری ۲۹۷هزار و ۵۴۲میلیارد تومان به ثبت رسید که در مقایسه با هشت‌ماه آغازین ۱۴۰۲ افزایش ۱۷درصدی را تجربه کرده است. ارزیابی وضعیت دلاری فروش خودرویی‌‌‌ها از کاهش درآمد دلاری این صنعت حکایت دارد. در آبان‌ماه فروش دلاری صنعت خودرو با کاهش ۲۵درصدی نسبت به آبان سال قبل به ۷۷۶ میلیون دلار دلار نزول یافته است. در بازه هشت‌ماهه نیز فروش دلاری این صنعت با افت یک‌درصدی نسبت به مدت مشابه همراه بوده است. از میان شش‌شرکت فعال این صنعت، «خزامیا» چه در آبان‌ماه و چه در هشت‌ماه امسال عملکرد بهتری را نسبت به هم‌‌‌گروهی‌‌‌های خود تجربه کرده است. فروش دلاری این شرکت طی آبان‌ماه و هشت‌ماه امسال به‌ترتیب رشد ۷۶ و ۲۱درصدی را در قیاس با مدت مشابه تجربه کرده است.

تایرسازان در محدوده ارزنده
سال ۱۴۰۳ برای تایرسازان یک سال بسیار خوب و پر از اتفاقات مثبت بود. از یک‌طرف افزایش نرخ‌های به‌موقع و از طرف دیگر تامین مواداولیه وارداتی موجب شد تا امسال این صنعت وضعیت خوبی را پشت سر بگذارد. این وضعیت در رشد قیمت سهام این صنعت نیز مشهود است. از ابتدای سال تا پایان آبان‌ماه با وجود افزایش ۲.۸درصدی شاخص کل بازار سرمایه، شرکت‌های تایرساز موفق شدند بیش از ۱۶درصد رشد قیمت را تجربه کنند. با این حال نسبت قیمت به سود هر سهم این صنعت همچنان در محدوده ارزنده‌‌‌ای قرار دارد. قیمت به سود هر سهم شرکت‌های تایرساز بورسی در محدوده ۵واحدی قرار دارد که همچنان ۲.۲واحد از میانه تاریخی خود پایین‌‌‌تر است. فروش آبان‌ماه تایرسازان بورسی، ۳هزار و ۷۹۱میلیارد تومان بوده که در مقایسه با آبان سال گذشته افزایش ۱۳درصدی را تجربه کرده است.

مقایسه فروش آبان این صنعت با میانگین سال‌جاری نیز از افزایش ۱۳درصدی درآمد تایرسازان در هشتمین ماه از سال‌جاری حکایت دارد. از ابتدای سال تا پایان آبان‌ماه فروش شرکت‌های لاستیک و پلاستیک به میزان ۲۶هزار و ۸۱۷میلیارد تومان بوده که در مقایسه با هشت‌ماه ابتدایی سال گذشته رشد ۳۹درصدی را تجربه کرده است. آنالیز دلاری درآمد این صنعت نشان می‌دهد که در مقیاس نقطه به نقطه طی آبان امسال فروش دلاری تایرسازان افت ۱۵درصدی را نسبت به آبان سال گذشته تجربه کرده است. با این حال تجمیع هشت‌ماهه فروش دلاری این صنعت نشان می‌دهد فروش هشت‌ماهه تایرسازان رشدی معادل ۱۸درصد را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است.

ارزیابی برآیند فروش سال‌جاری شرکت‌های تایرساز نشان می‌دهد که طی هشت‌ماه امسال شرکت «پارتا» عملکرد بهتری نسبت به هم‌‌‌گروهی‌‌‌های خود داشته است. سهام این شرکت از ابتدای سال ۳۲درصد بازدهی را به ثبت رسانده که بیشترین میزان رشد در میان تایرسازان است. از طرفی درآمد دلاری «پارتا» طی هشت‌ماه امسال ۵۸هزار و ۹۳۶هزار دلار به ثبت رسیده که در قیاس با مدت مشابه سال گذشته رشدی معادل ۴۱درصد را تجربه کرده است.

روزگار ناخوش دارویی‌‌‌ها
شرکت‌های دارویی بازار سرمایه، چه در سال گذشته و چه در سال‌جاری، وضعیت خوبی را سپری نکردند. سال پیش انتظار می‌رفت افزایش نرخ بالایی در زمستان برای این صنعت صادر شود که این اتفاق نیفتاد و موجب شد سرمایه‌گذاران از دارویی‌‌‌ها روی برگردانند. از ابتدای سال عملکرد دارویی‌‌‌ها نسبت به شاخص کل ضعیف‌‌‌تر بوده است. به‌رغم رشد ۲.۸درصدی شاخص کل تا پایان آبان‌ماه، دارویی‌‌‌ها با کاهش ۶درصدی همراه بوده‌‌‌اند. فروش آبان‌ماه این صنعت ۱۰هزار و ۷۲۴میلیارد تومان به ثبت رسید که در مقایسه با آبان سال گذشته ۱۱درصد رشد را تجربه کرده است. مقایسه فروش آبان‌ماه امسال دارو‌‌‌یی‌‌‌ها با میانگین سال نشان می‌دهد که در حدود ۹درصد به فروش این صنعت در هشتمین ماه امسال افزوده شده است. وضعیت هشت‌ماهه این صنعت نشان می‌دهد که ظرف مدت هشت‌ماه سال‌جاری دارویی‌‌‌ها ۷۸هزار و ۵۱۷میلیارد تومان درآمد شناسایی کرده‌‌‌اند که در قیاس با هشت‌ماه ابتدایی ۱۴۰۲ حدود ۱۴درصد رشد داشته است.

با وجود رشد اسمی درآمد دارویی‌‌‌ها در سال‌جاری، فروش دلاری این صنعت که وضعیت واقعی عملکرد آن را نمایان می‌کند با افت همراه بوده است. بر این اساس طی آبان‌ماه و هشت‌ماه امسال به‌‌‌ترتیب فروش دلاری دارویی‌های بورسی نزول ۱۶درصدی و ۳درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرد. در سال‌جاری شرکت «داوه» عملکرد بسیار خوبی را نسبت به ۳۶نماد هم‌‌‌گروه خود تجربه کرده است. این شرکت از ابتدای سال بازدهی ۹۲درصدی را نصیب سهامداران خود کرده که بیشترین میزان رشد را در میان شرکت‌های دارویی بوده است. فروش دلاری هشت‌ماهه «داوه» به‌‌‌میزان ۴ میلیون و ۷۸۵ هزار دلار به ثبت رسیده که این میزان فروش در مقایسه با هشت ماه ابتدایی ۱۴۰۲ رشدی معادل ۵۳درصد را تجربه کرده است.

جامپ درآمدی شوینده‌‌‌ها
صنعت محصولات پاک‌‌‌کننده که با نام شوینده در بازار سرمایه شناخته می‌شود، از ابتدای سال بازدهی ۵درصدی را نصیب سهامداران خود کرد. ارزیابی متغیرهای مالی شرکت‌های شوینده بازار سرمایه نشان می‌دهد که با وجود عملکرد ضعیف این صنعت طی سال‌های گذشته، در سال‌جاری وضعیت بهتری را تجربه کرده‌‌‌اند. در دوره‌های گذشته متغیرهای مالی این صنعت عمدتا با افت در مقیاس نقطه به نقطه روبه‌رو بوده و فروش آبان این صنعت ۳هزار و ۵۶میلیارد تومان ثبت شده که در مقایسه با آبان سال گذشته رشد ۳۰درصدی را تجربه کرده است. مقایسه آبان شوینده‌‌‌‌‌‌ها با میانگین سال نیز از افزایش ۲۰درصدی فروش این صنعت در هشتمین ماه سال حکایت دارد. فروش هشت‌ماهه شرکت‌های شوینده بازار سرمایه ۲۰هزار و ۲۹۵میلیارد تومان بوده که این میزان فروش در مقایسه با هشت‌ماه ابتدایی سال گذشته ۲۷درصد رشد داشته است.

فروش دلاری این صنعت در آبان‌ماه با افت یک‌درصدی نسبت به آبان ۱۴۰۲ به ۶۱ میلیون دلار کاهش یافته است. با این حال وضعیت هشت‌ماهه شوینده‌‌‌ها بهتر بوده و در این مدت فروش دلاری آنها با رشد ۷درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۴۵۴ میلیون دلار افزایش یافته است. از میان هفت نماد شوینده بازار سرمایه، «قرن» در سال‌جاری عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشته است. سهام این شرکت از ابتدای سال تا پایان آبان‌ماه ۴۴درصد بازدهی را به ثبت رسانده که بالاترین میزان بازدهی در میان نمادهای شوینده است. از طرفی فروش دلاری شرکت مذکور ظرف مدت هشت‌ماه ابتدایی امسال ۱۰۸میلیون دلار به ثبت رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۷درصد رشد داشته است.

رشد متغیرهای درآمدی کاشی‌‌‌سازان
سهام شرکت‌های کاشی‌و‌‌‌سرامیک بازار سرمایه در هشت‌ماه امسال نزول ۷‌درصدی را تجربه کرد و آنها عملکرد ضعیف‌‌‌تری را در قیاس با شاخص کل به ثبت رساندند. فروش آبان‌ماه این صنعت رکورد هشت‌ماه سال‌جاری خود را شکست. درآمد هشتمین ماه سال‌جاری این صنعت ۷۶۹میلیارد تومان به ثبت رسید که در قیاس با آبان سال گذشته ۳۴درصد افزایش یافته است. مقایسه فروش آبان این صنعت با میانگین ۱۴۰۳ نیز از رشد ۲۵درصدی فروش آبان‌ماه کاشی‌‌‌سازان حکایت دارد. در مقیاس هشت‌ماهه، درآمد کاشی‌و‌‌‌سرامیک‌‌‌های بورسی ۴هزار و ۹۱۲میلیارد تومان بوده که در مقایسه با هشت‌ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ رشدی معادل ۱۶درصد را تجربه کرده است. فروش دلاری کاشی‌‌‌سازان در آبان‌ماه امسال با افزایش ۲درصدی به ۱۵هزار و ۴۹۲میلیارد تومان افزایش یافته است. به‌رغم رشد فروش دلاری آبان این صنعت، در بازه هشت‌ماهه با نزول ۲درصدی درآمد دلاری همراه بوده‌‌‌اند. از میان شش نماد کاشی‌‌‌ساز بازار سرمایه، شرکت «کلوند» بهترین عملکرد را در سال‌جاری داشته است. شرکت مذکور در هشت‌ماه امسال رشد قیمتی ۱۰درصدی را تجربه کرده‌‌‌اند. فروش دلاری هشت‌ماه امسال این شرکت افزایشی معادل ۵درصد را در قیاس با هشت‌ماه آغازین سال گذشته تجربه کرده است.

شکست رکورد هشت‌ماهه قندوشکری‌‌‌ها
سهام شرکت‌های قندوشکری از ابتدای سال بازدهی منفی ۱۳درصدی را به ثبت رساندند که عملکردی ضعیف‌‌‌تر از شاخص کل محسوب می‌شود. با این حال وضعیت درآمدی این صنعت در آبان‌ماه درخشان بوده است. در آبان‌ماه رکود فروش سال‌جاری قندوشکری‌‌‌ها شکسته شد. فروش آبان این صنعت ۲هزار و ۵۸۹میلیارد تومان بوده که در مقایسه با آبان سال گذشته ۵درصد بوده و در مقایسه با میانگین سال‌جاری رشدی معادل ۱۱۴درصد را به ثبت رسانده است. فروش هشت‌ماهه قندوشکری‌‌‌ها ۹هزار و ۶۶۲میلیارد تومان بوده که در مقایسه با هشت‌ماه آغازین ۱۴۰۲ افزایش ۹درصدی داشته است. با وجود افزایش ریالی فروش قندوشکری‌‌‌ها، درآمد دلاری این صنعت در سال‌جاری با نزول همراه شده است. طی آبان‌ماه و هشت‌ماه سال‌جاری به‌‌‌ترتیب کاهش۲۰ و ۱۰درصدی فروش دلاری قندوشکری‌‌‌ها رقم خورده است. در میان ۱۲نماد بورسی این صنعت، شرکت «قشکر» بهترین عملکرد را در سال‌جاری به ثبت رسانده است. فروش دلاری شرکت مذکور در مدت هشت‌ماه امسال با رشد ۹۷درصدی نسبت به مدت مشابه همراه شده است.
منبع: دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0