به گزارش اقتصادنامه،در فصل پاییز ۱۴۰۳، تغییرات شاخص قیمت نهادههای ساختمانی به وضوح نشاندهنده افزایش تورم در این بخش از اقتصاد است. این افزایش میتواند تأثیرات عمدهای بر قیمت تمامشده پروژههای ساختمانی و نهایتاً بازار مسکن داشته باشد.
تغییرات شاخص قیمت نهادههای ساختمانی در پاییز ۱۴۰۳
براساس آمار منتشرشده، درصد تغییرات شاخص قیمت نهادههای ساختمانی در فصل پاییز ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، نشاندهنده افزایش قابلتوجهی است. این رشد قیمتها ناشی از عوامل مختلفی مانند نوسانات نرخ ارز، افزایش هزینههای حملونقل و واردات مواد اولیه، و همچنین شرایط اقتصادی داخلی است.
آنطور که گزارش مرکز آمار نشان می دهد: در فصل پاییز ۱۴۰۳ درصد تغییرات شاخص قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل(تورم سالانه) ۲۶.۴ درصد بوده است که در مقایسه با فصل قبل (۲۷.۹ درصد) ۱.۵ واحد درصد کاهش داشته است.
جزئیات این گزارش همینطور حاکی از آن است که در فصل پاییز۱۴۰۳ شاخص قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران ۲۹۰۰.۸است که نسبت به فصل قبل ۳.۹ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۱.۶ درصد و در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دورهی مشابه سال قبل ۲۶.۴ درصد افزایش داشته است.
این گزارش بیان می کند اگرچه تورم فصلی مصالح ساختمانی در مسیر کاهشی قرار گرفته اما تورم نقطه به نقطه در این بخش همچنان در مسیر افزایشی است.
این گزارش نشان می دهد: در فصل پاییز ۱۴۰۳ درصد تغییرات شاخص قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران نسبت به فصل قبل(تورم فصلی) ۳.۹ درصد است، که در مقایسه با فصل قبل (۵.۵درصد) ۱.۶ واحد درصد کاهش داشته است.
در این فصل، در بین گروههای اجرایی، بیشترین تورم فصلی با ۱۲.۷ درصد مربوط به گروه اجرایی « ایزوگام و قیرگونی و آسفالت» است، این در حالیست که گروه اجرایی « سیمان،بتن، شن و ماسه » با ۱.۴ درصد کاهش نسبت به دوره قبل مواجه شده است.
در عین حال، در سه ماه سوم سال جاری، درصد تغییرات شاخص قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران نسبت به فصل مشابه سال قبل(تورم نقطه به نقطه) ۳۱.۶ درصد است که نسبت به فصل قبل (۲۷.۱ درصد) ۴.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
در این فصل در بین گروههای اجرایی، بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۵۱.۳ درصد مربوط به گروه اجرایی « گچ و گچکاری» و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۱۶.۹ درصد مربوط به گروه اجرایی « شیشه » میباشد.
تأثیرات این تغییرات بر قیمت مسکن
افزایش هزینههای تولید مسکن به طور مستقیم بر قیمت نهایی واحدهای مسکونی اثرگذار خواهد بود. در این شرایط، به دلیل افزایش هزینههای ساخت، توسعهدهندگان ممکن است برای حفظ حاشیه سود خود، قیمت مسکن را بالا ببرند. این موضوع احتمالاً به تشدید بحران مسکن و کاهش توان خرید مردم منجر خواهد شد.
در هین حال فعالان بازار مسکن معتقدند: با توجه به روند صعودی قیمتها، پیشبینی میشود که تقاضا برای خرید مسکن کاهش یابد. از سوی دیگر، افرادی که به دنبال سرمایهگذاری در بازار مسکن هستند، ممکن است به دلیل ترس از افزایش بیشتر قیمتها، اقدام به خرید و فروش کنند که این خود میتواند موجب ایجاد نوسانات در بازار شود.
در مجموع، افزایش تورم نهادههای ساختمانی در فصل پاییز ۱۴۰۳ به نظر میرسد که در کوتاهمدت تأثیرات منفی بر بازار مسکن داشته باشد. در صورتی که روند افزایش قیمتها ادامه پیدا کند، ممکن است فشار بیشتری بر بخشهای مختلف اقتصاد وارد شود و مشکلات بیشتری برای متقاضیان مسکن ایجاد گردد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست