دوشنبه 19 شهريور 1403 شمسی /9/9/2024 12:52:54 PM
  • گروه مطلب:| خبر| صنعت| فارسی|
  • کد مطلب:83756
  • زمان انتشار:چهارشنبه 17 مرداد 1403-13:36
  • کاربر:

مطابق اظهارات رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور, در راستای اجرای دیپلماسی مهارت با ۷کشور آفریقایی همکاری داریم و مهارت‌جو پذیرفتیم.
پذیرش مهارت جو از ۷کشور آفریقایی

به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، یکی از دغدغه های بازار کار عدم داشتن مهارت کافی است. بخش زیادی از کارفرمایان به دنبال نیروی کار ماهر هستند و برای رسیدن به تولید مطلوب خواستار این موضوع هستند که نیروی جذب کنند تا مهارت کافی داشته باشد.

نیروی انسانی فاقد مهارت (مهارت‌های عملی) نمی‌تواند به اشتغال دست یافته و گاه در چرخه اشتغال، از حلقه کارگری ساده (فاقد نیاز به مهارت و تخصص) نیز باز می‌ماند؛ از بنیاد خود زمینه رشد و شکوفایی را سلب کرده و فرصت راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک را نیز به ویژه در صورت نبود سرمایه از دست می‌دهد.

مطابق آمارهای مهرداد عظیمی, رئیس سازمان فنی و حرفه ای حدود ۸۰درصد از فعالیت‌های سازمان آموزش فنی و حرفه ای، به اشتغال منجر می‌شود.

وی با اشاره به استانداردهای آموزشی و اهمیت آن می گوید:یکی از مأموریتهای سازمان تدوین استاندارهای آموزشی است که تاکنون بیش از ۱۱ هزار و ۷۰۰سرفصل آموزشی تدوین شده است. بخش قابل توجهی از این استانداردها در یکی دو سال اخیر تدوین شده است.

وی با اشاره به اینکه آموزش استاندارد یکی از مسئولیت های دیگر سازمان است افزود: بیش از ۵میلیون و ۲۰۰هزار دوره آموزشی رشد قابل ملاحظه این حوزه را شاهد بودیم و رشدی ۳۴درصدی داشتیم. همچنین در دوره سه‌ساله اخیر حدود ۷۷هزار واحد پذیرنده واقعی با رشد ۹۲ درصدی، ثبت عملکرد این دوره اتفاق افتاده است.

معاون وزیر کار با اشاره به اینکه در سه‌سال اخیر بیش از ۳۶هزار مجوز آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای صادر شده که در مقایسه با دوره گذشته رشد بیش از ۱۲۰۰درصدی محقق شده است بیان کرد: این سازمان در حال حاضر بیش از ۶۰درصد ماموریتهای ذاتی خود را به بخش خصوصی واگذار کرده است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با تأکید بر ارائه آموزش به تمام استان ها و شهرستان ها اظهار داشت:در حال حاضر۶۵۹مرکز آموزش مهارت دولتی و بیش از ۴هزار و ۸۰۰کارگاه آموزشی در حال ارائه دوره‌های مهارتی هستند.

عظیمی با اشاره به آموزش جوار کارگاهی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات ارزشمند سازمان، توسعه مراکز آموزشی جوارکارگاهی است. در کشورهای پیشرو در حوزه مهارت این اتفاق می‌افتد . در کشور ماه ۴ هزار و ۱۶۲ واحد آموزش جوارکارگاهی داریم. در این حوزه نیز رشدی بیش از ۳۰۰درصدی داشتیم.

وی با اشاره به ضرورت دیپلماسی مهارت گفت:با توجه به ظرفیت‌های موجود حوزه مهارت، در راستای اجرای دیپلماسی مهارت با ۷کشور آفریقایی همکاری داریم و مهارت‌جو پذیرفتیم. امروز بخش قابل توجهی از کشورهای آفریقایی درخواست دریافت آموزش‌های فنی و مهارتی را از کشور ما دارند.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای به رشد بودجه سازمان اشاره کرد و گفت: یکی از تنگناهای ما کمبود بودجه بود که در یکی دو دهه گذشته به این موضوع توجه نشده بود، اما با همراهی دولت ۴۸درصد رشد بودجه داشتیم.

وی گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای در زمینه اجرای برنامه‌های تحولیِ دولت، با امتیاز ۹۹.۶ رتبه اول را کسب کرده است. در واقع ما هم در انجام ماموریت‌ها و هم برنامه تحولی دولت رتبه اول را داشتیم.

عظیمی در ادامه به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: موضوع مهارت به عنوان موضوع کلیدی و سازمان به عنوان کانون توسعه سرمایه انسانی است. متاسفانه موضوع مهارت در برنامه هفتم دیده نشده بود که با درخواست ما مجلس و دولت مکلف شدند لایحه پیشنهادی توسعه مهارت را در برنامه توسعه هفتم بیاورند.

وی همچنین به تصویب اساسنامه سازمان اشاره کرد و گفت: تصویب اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان مطالبه دهه‌های گذشته این سازمان در این دوره محقق شد؛ این مهم با کار جمعی همکاران سازمان و مجلس شورای اسلامی اجرایی شد.

معاون وزیر ادامه داد: با توجه به اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای دولت مکلف شد نیم در هزار اعتبارات عمرانی کشور را صرف آموزش کارگران شاغل در پروژه‌های عمرانی کشور کند؛ بر این مبنا همه دستگاه‌های اجرایی کشور مکلف به عملیاتی کردن این مهم شدند. سازمان برنامه و بودجه با توجه به اعتبارات عمرانی دستگاه‌ها، مبالغ مورد نظر را ابلاغ می‌کند. این ظرفیت توانمندسازی نیروی کار کشور را موجب و تحقق شعار سال را ممکن می‌کند. این کار سبب می‌شود کارگران پروژه‌ای فصلی دارای مهارت شوند و بتوانند بر اساس مهارت مشغول به کار شوند و کسب درآمد کنند.

عظیمی گفت: وی به تدوین شیوه نامه‌ی اساسنامه اشاره کرد و گفت: این شیوه نامه باید تدوین و ابلاغ شود که امیدواریم با تدوین آن، این قانون هر چه سریع‌تر به مرحله‌ی ابلاغ برسد.

وی با اشاره به تفاهم نامه با معاونت اشتغال وزارت کار گفت: در حوزه اشتغال با معاونت توسعه اشتغال وزارت کار قرارداد امضا کردیم و متعهد شدیم متناسب با آموزش‌ها و سند آمایش سرزمینی و برنامه‌ها، آموزش‌ها به سمت درست هدایت شود و در سبب کاهش اشتغال شود.

معاون وزیر کار بیان کرد: بنا است بنیاد ملی نخبگان، افراد برگزیده مهارتی را مورد حمایت قرار دهد. در همکاری با وزارت آموزش و پرورش نیز آموزش حدود ۲۰۰هزار دانش‌آموز را در گام اول در دستور کار خواهد داشت.

عظیمی گفت: در دوره اخیر شاهد بیش از ۱۰۰۰درصد رشد در برگزاری مسابقات هستیم و در طول سال ۱۱دوره مسابقه ملی توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود. برای اولین بار با حضور ۱۵کشور مسابقات مهارت در استان گلستان برگزار شد. همچنین در شهریور پیش با ۱۵رشته در شهر لیون فرانسه حاضر خواهیم بود.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین